Fethiye'den İtalya uyarısı!

Fethiye'den İtalya uyarısı!

İtalyan turist direkt uçuş istiyor!

Giriş Tarihi: 15-03-2013 14:26

Güncelleme Tarihi: 24-07-2023 12:20

Direkt uçuş olmayınca İtalyan turistler tercihlerini değiştiriyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kültür turizmi kapsamında tatil yapmak isteyen İtalyanlar ilçeye direkt uçuş olmadığı için rotalarını başka illere çeviriyor.

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği (FETAB) yönetim kurulu üyeleri, aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Başkan vekili Adem Ayat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Moskova, Dubai ve Ankara fuarları için yapılan hazırlıklar masaya yatırıldı. Ayrıca İtalya ve Almanya fuarlarının da değerlendirildiği toplantıda Fethiye'ye İtalyan turistlerin ilgisi tartışıldı. 14-17 Şubat tarihlerindeki İtalya fuarına katılan FETAB Yönetim Kurulu Üyesi Gülsenin Günel, İtalyanların deniz, güneş, kum tatilinden çok kültür ve doğa turizmine önem verdiğini söyledi. İtalyan turistlerin Türkiye'ye geliş oranının geçtiğimiz yıl yüzde 8 oranında arttığını kaydeden Günel, İtalya'da Fethiye'nin yürüyüş yolları, mavi tur ve yamaç paraşütü sporu ile tanındığını açıkladı.

Fuar boyunca acentelerle yaptıkları görüşmelerde Fethiye'ye ilgi ve talebin büyük olduğunu öğrendiklerini ifade eden Gülsenin Günen, "İtalyanlara kendimizi anlatmışız. Zaten onların derdi de kumsalda güneşlenip denize girmek değil. Onlar daha çok ekolojik, kültür ve spor turizminden hoşlanıyorlar. Yamaç paraşütü yapmak, Likya yürüyüş yollarında yürümek için Fethiye'ye gelmek istiyorlar. Fakat İtalya'dan Dalaman'a direkt uçuş olmadığı için güzergahlarını değiştiriyorlar." dedi.

ALMANLARIN EGE İLGİSİ YENİDEN BAŞLADI
Öte yandan 6-10 Mart tarihlerinde Berlin Turizm Fuarı'na katılmak için Almanya'da bulunan Fethiye Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz da Almanya pazarında yaşanan olumlu gelişmeler hakkında bilgi verdi. Fuar boyunca Dalaman dış hatlar ATM Müdürü önderliğinde bazı tur operatörleri ve uçak firmaları ile ikili görüşmeler yapıldığını aktaran Uymaz, Berlin Turizm Fuarı'nda Bodrum, Marmaris, Fethiye'ye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Tur operatörü ve uçak firmalarının Ege Bölgesi'nde son yıllarda yapılan kaliteli tesisler ve butik otellerin Almanların ilgisini bu bölgeye yönelttiğini açıkladığını dile getiren Fethiye Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz şöyle konuştu: "Almanya'daki bazı ulusal gazeteci grupların bölgemizi ziyaret etmeleri için girişimlerde bulunuldu. Ayrıca Antalya ya da Bodrum-Marmaris gibi yakın destinasyona yolcu getiren, ancak bölgemiz ile henüz çalışmayan seyahat acentelerinin stantları ziyaret edilerek bölgemiz ile ilgili bilgiler verildi. Acentelerin 2013 yılı için Fethiye'ye ayrı bir yer vereceğini öğrendik. 2013 yılında geçen yıla göre daha fazla Alman turistin bölgemize gelmesine katkıda bulunduğumuzu umuyoruz."

AA

Anahtar Kelimeler